Viena+Bratislava=275€

Citybreak în Viena și Bratislava

Viena:  Best Western Plus Amedia Wien 4*
Bratislava: Apollo Hotel 4*

 

Viena Hotel 06,05-09,05
(3 nopti)
Distanta de centrul orasuluimasa Bratislava Hotel 09,05-11,05
(2 nopti)
Distanta de centrul orasuluimasa Pret
Total
Post Wien Hotel 3*246 metrimic dejun+Ibis Bratislava Centrum Hotel 3*341  metrimic dejun=403 €
Meininger Sissi Hotel 3*760 metrimic dejun+Botel Gracia Hotel 3*807 metrimic dejun=354 €
Congress Hotel 3*1,47 km+Botel Gracia Hotel 3*807 metrimic dejun=316 €
Donauwalzer Hotel 3*1,62 kmmic dejun+Botel Gracia Hotel 3*807 metrimic dejun=330 €
Starlight Suiten Hotel Salzgries 4*367 metri+Crowne Plaza Bratislava Hotel 4*110 metrimic dejun=420 €
Nh Wien Belvedere Hotel 4*871 metri+Crowne Plaza Bratislava Hotel 4*110 metrimic dejun=367 €
Kunsthof Hotel 4*1,13 km+Lindner Gallery Central Hotel 4*1,18 km=316 €
Best Western Amedia Wien 4*1,61 km+Apollo Hotel 4*1,21 kmmic dejun=275 €
Hotel Ambassador 5*208 metrimic dejun+Arcadia Bratislava Hotel 5*233 metrimic dejun=534 €
Das Triest Hotel 5*651 metrimic dejun+Marrol’s Boutique Hotel 5*566 metrimic dejun=671 €
Viena este una din cele mai frumoase si mai interesante capitale europene, o capitala a carei istorie ne fascineaza si ne incanta astazi prin muzica, dans si viata buna specif ic vieneza.

Viena este un oras verde, impanzit de parcuri si grandini grandioase unde muzica lui Mozzart si valsurile lui Strauss parca mai rasuna din palatele imperiale din centrul istoric sau resedintele de vara ale fostilor imparati.

Fosta capitala a unui puternic imperiu, orasul este un adevarat centru cultural european unde, de secole, diferite nationalitati si-au pus amprenta asupra identitatii culturale vieneze. Fosta cetate a Imperiului Roman in Europa Centrala (Vindobona), Viena isi mentine si astazi un important rol geo politico strategic.

In decursul timpului, viena a cunoscut victorii dar si iinfrangeri, ocupatii si invazii straine, a asistat la caderea unui imperiu dar si la nasterea unei republici. Caracterul, pofta de viata si traiul bun al vienezilor au ramas insa neschimbate.

Bratislava este situata pe Dunare, aproape de granitele Slovaciei cu Austria si Ungaria si destul de aproape de granita cu Republica Ceha. Se afla la doar 60 de km de Viena.

In oras sunt cateva universitati, muzee, teatre si alte institutii culturale, printre care Slovenská filharmónia (Orchestra Filarmonica Slovaca).

La nivelul traditiilor, capitala slovaca poarta si semnele influentelor venite Austria, Ungaria etc. In trecut a fost un oras din Imperiul Austro-Ungar, motiv pentru care are si alte nume, in uz pana la finalul Primului Razboi Mondial: Pressburg (germana, chiar si astazi alternativa oficiala) si Pozsony (maghiara).

Bratislava este un puternic centru cultural si industrial cu numeroase obiective turistice: fortul-castel, cetatea medievala Devin, muzee, Teatrul National Slovac, Vechiul Turn, Catedrala Sfantului Martin – unde a fost incoronata Imparateasa Maria Tereza, Insula Zytny – inchisa de cele doua brate ale Dunarii.

Dupa o lunga perioada in care s-a aflat in umbra Pragai, capitala fostei Cehoslovacii, Bratislava a inceput sa-si construiasca singura un nume. Aflata la numai 60 de kilometri de Viena, capitala slovaca este, din toate punctele de vedere, un oras vechi, cu un centru istoric renovat impresionant si cu o arhitectura baroca habsburgica ce ascunde trecutul comunist. Situarea Bratislavei la granita cu Austria si apropierea de Ungaria si Republica Ceha au avut ca rezultat un trecut politic agitat, dar – ca in toate orasele aflate la intersectia unor culturi diferite – si aici s-au creat premisele diversitatii arhitectonice sau culinare.

Prețul include:
 Cazare in Viena pentru 3 nopti, in camera dubla
 Cazare in Bratislava pentru 2 nopti, in camera dubla
 Masa conform hotelului ales
 Transport aerian, tur-retur (Chisinau – Viena – Chisinau)
 Asigurare medicala

Prețul nu include:
Transferul Viena - Bratislava – Viena  ~30 euro/persoana (60 km  intr-o directie)

 

 

 

Comandă acum !